De ambitieuze ontwikkelingen op de site van de voormalige textielfabriek gebeuren met respect voor het verleden. Filteint N.V. was één van de oudste textielspelers in de streek, én ook de laatste typische breigoedfabriek in de stad. Rondom de textielfabriek, in de Landbouwersstraat en de Wegvoeringstraat vestigden zich de werknemers van de fabriek in arbeiderswoningen. Deze stadswijk gonsde van de bedrijvigheid! Op het hoogtepunt van haar bestaan telde de textielfabriek maar liefst 400 werknemers. Toenemende concurrentie uit het buitenland zorgde echter voor een tanende productie, wat in 2009 leidde tot stopzetting van de fabriek. De grond werd in opstal gegeven aan projectontwikkelaar Willemen Real Estate en de bestaande fabrieksgebouwen werden gesloopt, op enkele iconische landschapselementen die refereren naar het roemrijke verleden van de textielnijverheid na.

Ook publiek groen speelt een prominente rol in deze ontwikkeling. Het totale gebied is 22.000 vierkante meter groot maar slechts twintig procent zal worden bebouwd. De overige tachtig procent wordt een groene zone met een park met fiets- en wandelroutes, een waterpartij en een grasveld, deels omringd door een gracht. Voorts komt er een speelzone en wordt alles uitgerust met zitbanken en openbare verlichting. Deze buurt wordt enorm opgewaardeerd. Dat uit zich niet alleen in de investeringen van de stad in de nabijgelegen Beernaertwijk, maar ook door de heraanleg van de Plezantstraat en de Heistraat en de heropwaardering van de Landbouwersstraat. Steeds meer jonge gezinnen vinden hun weg naar de arbeiderswoningen en zorgen voor een gezonde sociale mix. Dit stadsdeel, ideaal gelegen tussen het stadscentrum van Sint Niklaas en de expressweg naar Hulst, zal binnenkort volledig op zichzelf functioneren.

AANBOD
De appartementen zijn verdeeld over 4 aparte parkresidenties van de hand van het bekende Gentse architectenbureau BURO II & ARCHI+I. Het aanbod is zeer divers en bestaat uit appartementen met 1 tot 3 slaapkamers met oppervlakten die variëren tussen 61m² en 166m². Alle appartementen beschikken over ruime leefterrassen met zichten op het omringende groen. Parkeren doet u veilig ondergronds, in de parkeergarage die rechtstreeks te bereiken is met de lift en waar zich tevens de privatieve bergingen bevinden. De gevelopbouw is strak en tijdloos en bestaat voornamelijk uit wit pleisterwerk met accenten in lichtgrijs architectonisch beton, waardoor er een mooi contrast gecreëerd wordt met de groene parkomgeving. Uiteraard zijn de appartementen in Filteint ook erg duurzaam gebouwd, gaande van de extra isolerende bouwschil tot de uitgekiende inplanting op het terrein.

WONINGEN
De woningen hebben allen een open grondplan en zijn opgevat als half open bebouwingen. Ze beschikken allen over een privatieve tuin en zijn opgetrokken uit baksteen. De zadeldaken zijn zo georiënteerd dat eventuele zonnepanelen steeds een optimaal rendement genieten. De woningen genieten van een flexibele planopbouw en hebben 3 slaapkamers. De autoluwe woonomgeving en het groene park, gecombineerd met de vlotte ontsluitingsmogelijkheden en de nabijheid van verschillende onderwijsinstellingen, maken dat Filteint de gedroomde uitvalsbasis vormt voor jonge gezinnen!

Een stukje geschiedenis waar een nieuw verhaal wordt geschreven

WONEN IN SINT NIKLAAS - GROENE LIGGING - HOGE AFWERKING

Wenst u meer informatie?

Wilt u meer weten over Filteint?
Bezorg uw gegevens via het onderstaande contactformulier, dan helpen wij u graag verder.